Forside » Gode fiskeforhold for sportsfiskere

Gode fiskeforhold for sportsfiskere

Området omkring havnen, molerne og slusen i Hvide Sande er et sandt paradis for dig, som elsker at fiske, uanset om du er nybegynder eller erfaren sportsfisker. Derfor besøger et stort antal turister også området hvert eneste år.

Med et gyldigt adgangskort til Hvide Sande Sportsfisker Center, får du adgang til en lang række fordele:  

  • Fiskepladser i betalingszonen

  • Renserum

  • Is til pakning af fisk

  • Gratis varmrøgning af fisk

  • Opholdsrum med borde og bænke

  • Flotte toiletfaciliteter  

 

Læg dine fisk på køl med det samme

Hvide Sande Sportsfisker Center er etableret med det formål at give dig gode forhold, når du fisker ved havnen, molerne og slusen i Hvide Sande. Fisk skal behandles med omtanke. Med et adgangskort fra HSSC får du automatisk adgang til renserummet. Her kan du rense dine fisk, lægge dem på køl og pakke dem forsvarligt ned. Renserummet har både rindende vand, vaske, is og arbejdsborde, så arbejdet kan klares under komfortable forhold og i en behagelig arbejdsstilling.

De gode forhold gør det nemmere for dig at håndtere dine nyfangede fisk. Du har samtidig også mulighed for at inddrage din familie i rensning og pakning. Det er både en lærerig og hyggelig oplevelse for børnene og en god afslutning på en dag med forhåbentlig mange fisk på krogen. Renserummet er åbent fra kl 06:00 - 19:00

Tag et hvil i fiskersalen

Har du familien med, kan de tage et hvil i fiskersalen, mens du gør fiskene klar. Salen er tænkt som et samlingssted for dig og din familie eller de fiskekammerater, du rejser med. I salen har du rig mulighed for at nyde naturen og havnen og selvfølgelig følge med i lystfiskeriet på tæt hold. På en varm sommerdag, kan de store skydeporte til huset åbnes helt op, og på en kold og blæsende dag kan de lukkes i og dermed give ly for vinden. 

I salen er der borde og bænke, hvor madpakken kan nydes med udsigt til det fantastiske havnemiljø, der ligger lige udenfor. Ophold i fiskersalen er ganske gratis. Det er kun ophold i renserummet og fiskeri i betalingszonerne, der kræver et adgangskort.

Børn under 13 år fisker gratis

Børn under 13 år fisker gratis og uden adgangskort ved fiskepladserne i betalingszonen, og har også fri adgang til renserummet.  

Gode fangstmuligheder

Portene ved slusen regulerer vandstand og saltindhold. Det har stor betydning for dine fangstmuligheder, om sluseportene er åbne eller lukkede. Når portene er åbne gør strømmen det vanskeligt for dig at få fisk på krogen.

Du kan orientere dig om vandstand, strømforhold og vejrforhold her.

Køb dit adgangskort allerede i dag

Køb dit adgangskort online her. (Uden gebyr).

Vælg mellem dagskort, ugekort eller sæsonkort.

Med et HSSC-adgangskort får du adgang til alle faciliteter i fiskeområdet omkring havnen, molerne og slusen i Hvide Sande. 

Du kan også købe dit kort hos Lystfiskeren, på Fiskeriets Hus, eller hos KOTT Fritid i Hvide Sande. Det må forventes, at salgsstederne pålægger et håndteringsgebyr.

Hvem står bag HSSC?

Hvide Sande Sportsfisker Center (HSSC) er skabt gennem et samarbejde mellem Hvide Sande Havn, lokale turistoperatører, Ringkøbing Skjern Kommune og Oplevelsesudvikling ved Ringkøbing Fjord. HSSC er en selvejende institution og er dermed ikke etableret med det formål at lave et overskud. Indtægterne går direkte til at betale de omkostninger, der har været i forbindelse med centerets etablering samt videre drift og udvikling.